Rolex - Turn-O-Graph Red Depth Rating - 6202 - Heren - 1950-1959

Doe een bod

Originele heren Rolex Oyster Perpetual Turn-O-Graph N ° 7206 Rivet Link Automatic Sweep Center Seconds Red Depth Rating Stainless Steel Watch ref. 6202, gemaakt in 1953. Het horloge verkeert in een volledig werkende staat en verkeert in een goede vintage staat. In 1953 was de Turn-O-Graph de eerste serie die door Rolex werd geproduceerd met een draaibare lunette. presentatie van de draaiende ring die zou kunnen worden gebruikt om de snelle ondergang van de turn-o-graph af te kondigen die, met een levensduur van ongeveer drie jaar van 53 tot 56, een van de kortstlopende productlijnen in de geschiedenis van het bedrijf is, en dus een van de zeldzaamste en meest inbare.

Hoewel referentie 6202 slechts korte tijd in productie was, zijn er een aantal verschillende wijzerplaten verkrijgbaar. De huidige, met de rode diepteclassificatie op "6" uur, is onbetwistbaar een van de zeldzaamste, zo niet de enige ter wereld op voorraad. Verder is dit horloge voorzien van een volledig originele zwarte matte wijzerplaat gesigneerd "Rolex", "Oyster Perpetual", "50m = 165ft", "Turn-O-Graph", "Swiss".

Een prachtige draaibare bidirectionele bezel gemonteerd op de 36 mm (1,41 inch) roestvrijstalen kast, exclusief de kroon en 44 mm (1,73 inch) van lug tot lug is in goede vintage staat, met krassen op het oppervlak die te verwachten zijn op elke horloge van deze leeftijd. Ook de kast vertoont interessante details, zoals de perfect bewaard gebleven Brevet-aanduiding die tussen de nokken is gegraveerd, en de bijpassende brevet-kroon met het kruis. Het nummer 18 gestempeld onder de lip en dan weer in de achterkant komt voort uit een moeilijke invoerprocedure in de Verenigde Staten die rond die periode korte tijd plaatsvond. Om de invoer te vergemakkelijken, werd dit nummer destijds aan de binnen- en buitenkant van het horloge gegraveerd en geeft het de kastmaker van het stuk aan, in dit geval Genex, destijds de favoriete Rolex-kastenmaker. Ten slotte kan een heel zwak cijfer "1" worden opgemerkt net voor het zaaknummer. Aangenomen wordt dat dit detail, gevonden in andere gevallen uit deze periode, het resultaat is van een fabricagefout.
De opwindkroon is volledig origineel en correct gesigneerd met het beroemde “Rolex” -logo samen met de Brevet-aanduiding met het kruis.
Het horloge wordt gepresenteerd op een originele Rolex "Oyster" geklonken schakelarmband ref. 7206 (eindschakel N ° 58) ongeveer 19,5 cm (7,71 inch) inclusief horlogekast, met vouwsluiting gesigneerd "Rolex" met "Rolex" logo.
De geklonken schakels zijn aanzienlijk dunner maar ook veel kwetsbaarder dan de moderne massieve schakels. Niets wordt aan het toeval overgelaten, en om die reden kwam elke generatie Oyster-armbanden met een specifiek referentienummer, vaak te vinden op de laatste schakel van de armband. niet alleen de generatie waartoe het behoort, maar ook de grootte van de eindschakels die nodig zijn.

* Al onze horloges zijn 100% origineel;
* Geen douaneheffingen voor EU-kopers;
* 0% BTW voor alle kopers;
* 24 - 48 uur verzekerde verzending via DHL Express;
* 14 dagen volledig restitutiebeleid.

Zaaknummer: 19XXXXX
Materiaal kast: roestvrij staal
Diameter: 36 mm (1,41 inch) diameter exclusief kroon
Wijzerplaat: Originele zwarte matte wijzerplaat
Band: Originele Rolex "Oyster" geklonken schakelarmband ref. 7206 (eindschakel N ° 58) ongeveer 19,5 cm (7,71 inch) inclusief horlogekast, met vouwsluiting gesigneerd "Rolex" met "Rolex" logo.

Het is een perfecte aanvulling op uw horlogecollectie. U kunt dit prachtige horloge ook gebruiken als cadeau voor uw vrienden. Het horloge wordt zorgvuldig verpakt en hoogverzekerd verzonden. Bekijk a.u.b. alle foto's zorgvuldig, aangezien ze een integraal onderdeel vormen van de beschrijving. Eventuele defecten die niet worden genoemd maar zichtbaar zijn op de foto's, worden beschouwd als beschreven.

Heeft u vragen, stel ze dan. Veel succes en bedankt voor het kijken.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 1 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen