Poljot - Signal - Heren - 1950-1959

Doe een bod

Ik heet u van harte welkom op mijn veiling.

Ik bied een polshorloge aan voor kenners en verzamelaars. Het is een klassiek Signal-model, het eerste vintage Sovjet-horloge uitgerust met een alarmfunctie. Dit horloge is vervaardigd in de jaren 1945-1963 in de eerste Moskou-horlogefabriek (1???). De bovenste kroon wordt gebruikt voor het instellen van de alarmfunctie. Na het instellen van het alarm trilt en zoemt het horloge en wordt het signaal verder versterkt door de extra kastdeksel, wat zichtbaar is op de foto's. Het alarm is natuurlijk functioneel.

Uurwerk in zeer goede staat, CAL 2612.1 op 18 jewels. Mechanisme gesigneerd met nummer 8186917.

Witte wijzerplaat in mooie staat zonder beschadigingen. De wijzerplaat is bedekt met patina. Gouden indexen, in mooie staat bewaard gebleven. Seconden zijn gemarkeerd tussen de markeringen. Bovendien is er aan de buitenkant van de wijzerplaat een indeling in rood gemarkeerde kwartalen, om het instellen van het alarm te vergemakkelijken. De wijzerplaat is gesigneerd met het opschrift ?????? (signaal), onder het opschrift 18 ?????? (juwelen). Op het onderste deel van de wijzerplaat staat het teken van de fabriek en het land van fabricage. Originele wijzerplaat, niet vervangen zoals vermeld bij veel aangeboden horloges.

Mooie goudkleurige wijzers in originele staat, in de richtingaanwijzers origineel, niet geplette luma. Karakteristieke wekkerindicator, een zogenaamde slang.

Origineel acrylkristal in zeer goede staat.

Originele kronen in goede staat, met wat lichte slijtage, precies tijdens het opwinden.

Verchroomde kast in goede staat wat overeenkomt met de leeftijd van het horloge. De kast behoudt zijn scherpe randen, is slijtvast met minimale krasjes.

Stalen kastbodem vastgeschroefd. Daaronder is nog een case terug om het alarmeffect te versterken.

Het horloge is in zeer goede originele staat. Het horloge geeft de tijd goed en nauwkeurig weer. Alle horlogefuncties werken. De beweging is echter gevoelig voor schudden en kan stoppen door schudden tijdens verzending. Om dit te voorkomen wordt het horloge voor verzending zorgvuldig en grondig verpakt.

Diameter horloge: 34 mm zonder kronen.
Hoogte met de nokken: 42 mm.
Dikte horloge: 12 mm.

Nieuwe Osin zwarte band van natuurlijk leer meegeleverd met de set. Naast het horloge voeg ik de reisdoos toe die zichtbaar is op de foto's.

Het horloge wordt verzekerd verzonden met tracking mogelijkheid. Vanwege de coronavirusepidemie kan de verzending naar sommige landen worden verlengd.

Proficiat aan de winnaar van de veiling.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 11 maanden

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen