Seiko - Pepsi Pogue - 6139-6002 - Heren - 1970-1979

Doe een bod

Seiko - Pepsi Pogue Chronograph Automatic - 6139 - 6002 - Heren - 1970-1979
Mechanisch automatisch - Staal
Ik ben er trots op een van de meest iconische modellen uit de geschiedenis van Seiko en chronograafhorloges aan te bieden: SEIKO Pepsi Pogue (6139-6005). Het behoudt zijn originele SEIKO-beweging. Conditie: Perfect als nieuw .. Schoongemaakt en gepolijst. De wijzers, de binnenring van de bezel, de armband en de wijzerplaat zijn aftermarket, het uurwerk is origineel. Draaibare binnenring. Chrono-reset is perfect.
Origineel dik plat kristal, het is in uitstekende staat. Mooie wijzerplaat in uitstekende staat!

*** De eerste chronograaf in de ruimte ***
Dit model wordt ook wel "Seiko Pogue" genoemd, omdat astronaut William R. Pogue (Col. Pogue) een 6139-6005 droeg tijdens de NASA Skylab 4 missie in 1973 (zie laatste foto).

*** 's Werelds eerste automatische chronograaf ***
In 1969 produceerden een paar grote namen een automatische chronograaf. Als het er echter op aankomt wie voor het eerst een serieproductie van de automatische chronograaf heeft gerealiseerd, heeft Seiko hen misschien stilletjes verslagen door in mei 1969 op de Japanse markt te verschijnen.

(thespringbar.com)

Uurwerk: kal. 6139B Japan - 17 juwelen
Vervaardigingsdatum: november 1976
Instructies: Bovenste knop start en stopt chronometer seconde en onderste knop reset het na het stoppen. Door op de kroon te drukken, wordt de datum ingesteld en door harder te duwen, worden zowel de dag als de datum snel ingesteld.
Grootte kast: 40,8 mm (zonder kroon), Lug-to-Lug: 46,5 mm
Bandmaat: past tot ca. 20 cm (polsmaat), Lug: 19 mm
Service: Het horloge is recentelijk voor de veiling gecontroleerd door een ervaren horlogemaker.
Conditie: Nieuwstaat. Onopvallende kleine slijtage aan de kast. Schone wijzerplaat. De binnenring werkt perfect (zeer moeilijk om er een te vinden met zo'n werkende binnenring). Volledig functioneel. Waterbestendig NIET getest. Bekijk de foto's aandachtig om de exacte staat te zien).
Het horloge wordt wereldwijd verzonden via TNT, UPS of DHL Express met een trackingcode.
Levertijd is slechts enkele dagen* voor Europa en ca. 5-7 dagen* voor andere landen. Snelle levering van cadeau. Houd alstublieft rekening met douanerechten. Koper is verantwoordelijk voor import btw en belastingen indien nodig.
*Geschatte werkdagen

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 2 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen