Seiko - Yatch Timer / Dancing Hands - 8M37-7000 - Heren - 1990-1999

Doe een bod

geïnspireerd door de oudere mechanische uurwerken, ontwikkelde Seiko dit eerste quartz uurwerk met een countdown systeem.

In de vroege jaren 1990 ging Seiko natuurlijk echt naar de stad op deze "regatta-timers". Niet meer alleen een 7A28 met de juiste kleurstelling, maar zoals gezegd een luxere 8M37 in 1992 en een 6M37 in 1993 (kost veel minder met 45.000 yen).

De Yacht Timer (YT) is gemaakt om races te timen en draait helemaal om het aftellen, zodat je de boot op het juiste moment op snelheid aan de startlijn krijgt.

De meeste horlogeliefhebbers denken aan de goedkopere, veel latere 8M35 YT (38.000 yen) bij het bespreken van het jachtkapiteinshorloge (of zelfs de eerste 8M37 YT), het is echter alleen de 6M37 die de briljant uitgevoerde bellentimer introduceerde. Dit werd onmiddellijk gekopieerd door vele Zwitserse merken zoals Tag Heuer, Zenith en dergelijke.

Met de introductie van de Seiko 6M en de 8M YT werd de kroon meer gebruikt als een selectietool, vooruit of achteruit om de modus van het horloge te veranderen, weergegeven in de sub-wijzerplaat.

Het gebruik van de Seiko 8M37 Yacht Timer laat eens te meer zien hoe Seiko functionele complexiteit toepast met een eenvoudig horlogeontwerp. De typische jachttimerkleuren rood en blauw maken het allemaal goed leesbaar.


De complicaties van dit horloge zoals vermeld worden weergegeven op de sub-wijzerplaat om 12 uur, geactiveerd door de kroon te draaien - met de klok mee of tegen de klok in. In willekeurige volgorde kun je de volgende 6 dingen doen:

In de tijdmodus - met het gouden deel van de indicator op het blauwe tijdsegment - toon de reguliere tijd. De huidige tijd kan worden ingesteld wanneer aan de kroon wordt getrokken en de drukknop op 2 of 4 uur wordt ingedrukt.

In Timer-modus - met het gouden gedeelte van de indicator op het blauwe Timer-segment - toont de laatste afteltimer. Er kan een nieuwe aftelling worden ingesteld wanneer de drukknop op 2 of 4 uur wordt ingedrukt.

In Chrono- of Zero-modus - met het gouden deel van de indicator op het blauwe Chrono-segment - moet het horloge "zero chrono" weergeven. Huidige tijdzone - 0 - kan worden ingesteld wanneer aan de kroon wordt getrokken en de drukknop op 2 of 4 uur wordt ingedrukt

Deze Chrono- of Zero-modus is belangrijk na het vervangen van de batterij (volledige reset van het circuit). Want als de chrono niet op 12 uur wordt gereset, is dit waarschijnlijk na een batterijwissel - of is er een andere tijdzone ingesteld en zal deze op 13, 14 enz. wijzen. De chrono kan als volgt worden gereset/afgesteld:

Draai aan de kroon om Chrono aan te geven (met het kleine gouden deel van de indicator) op de sub-wijzerplaat en trek aan de kroon, slechts één klik mogelijk.
Nu staan de wijzers op nul, zo niet, gebruik hiervoor de pushers (twee seconden ingedrukt houden en alles gaat sneller). Druk tenslotte de kroon weer in.
Het rode deel van de indicator wordt gebruikt voor de timing van het jacht. Het zal de gekleurde segmenten van 15, 10 of 5 minuten overlappen. Wanneer geselecteerd, druk op de 4 uur-knop om te starten..


Kastmaat is 36mm (exclusief kroon)
Armband is origineel en geschikt voor grote polsen tot 20cm
Perfecte staat. Bijna geen gebruikssporen.

Waterbestendigheid: Niet getest.

Geen doos of papier.
de horlogestandaard en het horlogekussen voor schietdoeleinden. Alleen horloge wordt verzonden met beschermende verpakking.
-------------------------------------------------- -------------------------------------------------- -------------------------------------------------- ----------------------

Internationale verzending: Fedex of DHL Express 2-3 werkdagen voor Europa, 5-7 dagen voor de rest van de wereld.

Opmerkingen!!!
1. Het horloge wordt verkocht in de staat waarin het zich bevindt. Tenzij anders vermeld, wordt er geen garantie gegeven en zijn er geen claims voor nauwkeurigheid van de tijdwaarneming, waterbestendigheid enz. toegestaan of gehonoreerd.

2. Internationale doorvoer kan langer duren vanwege de verslechterende pandemische situatie in veel landen in Azië, Europa en de VS. Houd er ook rekening mee dat we geen invloed of controle hebben over hoe snel de douaneautoriteiten van elk land het pakket verwerken bij aankomst in uw land. Bied daarom alleen als u tevreden bent met een mogelijke langere vertraging in de levering gedurende deze periode.

3. De koper is verantwoordelijk voor aanvullende douane- en/of btw-heffingen die door de belastingdienst van elk land kunnen worden geheven. Neem daarom contact op met de relevante autoriteiten als u niet zeker bent en bied dienovereenkomstig.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 3 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen