Wakmann - Triple Date Moonphase Automatic Felsa 693 Bidynator - "NO RESERVE PRICE" - Heren - 1950-1959

Doe een bod

Wakmann triple date moonphase automatisch horloge uit de jaren 50.

Stalen kast, automatisch uurwerk en volledige kalender met maanstand. Het wordt aangedreven door Felsa 693, een geweldige beweging met gepatenteerde Bidynator-technologie waardoor de loop kan worden opgewonden terwijl de rotor in beide richtingen beweegt.

Wij bieden hier een uitstekende ongepolijste kast aan, diameter zonder kroon 36 mm, 45 mm lug to lug, 18 mm lugbreedte en 14 mm dik. Past tot een pols van 22 cm. HERBEWERKT WIJZERPLAAT

Volledig functioneel en houdt perfect de tijd.

Het kaliber Felsa 693, ook wel Bidynator genoemd, is het eerste automatische kaliber met aan beide zijden werkende vliegwielrotor.

Toen Rolex de algehele markt voor deze automatische maanfase-kalibers had geblokkeerd met de registratie van zijn eigen patent op een automatisch uurwerk met drie kalenders, dat is uitgegeven als een zelfontwikkeling van Rolex, maar in werkelijkheid slechts een kopie is van het veel eerder bestaande kaliber AS 1402. Felsa brengt extra verfijning. In 1942 zorgde het gelanceerde kaliber Felsa 692/93 (11 1/2 lijnen, hoogte 5,8 mm) voor een "switch" naar versnelling op basis van de polarisatie van de rotorbeweging. De lift is daarom in beide draairichtingen van de vliegwielmassa gemaakt.

Verzending met trackingnummer

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 3 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen