Atlantic - Worldmaster Original - Heren - 1970-1979

Doe een bod

Welkom bij een van mijn veilingen.

Deze keer bied ik een mechanisch verzamelmodel aan van het Atlantic horloge, lijn: Worldmaster, uit de jaren 70, in een stalen kast met het Incabloc en Antimagnetic systeem. Het horloge verkeert in een mooie originele staat, nooit gerenoveerd.

Het gepresenteerde horloge maakt gebruik van een zeer goed Unitas U6300N uurwerk. Het mechanisme is gemaakt van een goudkleurige legering. Het uurwerkmechanisme is verstelbaar in twee standen, met 21 jewels.

Donkerblauwe wijzerplaat, in zeer goede staat. Zilveren uurmarkeringen toegepast op de wijzerplaat. Op de wijzerplaat, in het bovenste gedeelte, bevindt zich een logo en merknaam, en daaronder de naam van het model en de lijn (toegepaste inscriptie atlantic en handgeschreven inscriptie Worldmaster en daaronder de naam van de ORIGINELE lijn). In het onderste deel van het schild zijn de opschriften WATERPROOF, INCABLOC, ANTIMAGNETIC geschilderd.

Originele wijzers in zilver met een heldere vulling. Secondewijzer met rode punt.

Het glas is in goede staat, het vuil zichtbaar op de foto's is in werkelijkheid niet zichtbaar.

De kroon vervangen licht versleten, comfortabel en nauwkeurig.

De kast van het horloge is origineel, verchroomd, in goede staat met lichte slijtage van de chroomlaag.

Stalen achterdeksel, geschroefd, in originele staat, kenmerkend voor modellen uit deze periode. Beschrijvingen op het deksel zijn rond de omtrek geplaatst. De deksel is in goede staat.

Het uurwerk van het horloge is goed, het horloge houdt in liggende positie de exacte tijd aan van ongeveer -20 seconden per dag. Polsnauwkeurigheid is niet getest, als gevolg van handbewegingen en lichaamswarmte kan deze afwijken van bovenstaande.

Het horloge vertegenwoordigt een grote lijn die kenmerkend is voor horloges uit de jaren 70.
Horloge diameter 37,5 mm zonder kroon.
Hoogte inclusief handgrepen 43 mm.
De dikte van het horloge is 10,5 mm.

Er wordt een nieuwe zwarte echt lederen band meegeleverd. Band van 18 mm breed. Daarnaast wordt het horloge in een doos verzonden.

Het horloge wordt verzekerd en aangetekend verzonden.

Om mogelijke misverstanden te voorkomen, wordt u verzocht de foto's aandachtig te bekijken, deze maken integraal deel uit van het aanbod en geven de staat van het verkochte horloge nauwkeurig weer.

Proficiat aan de winnaar van de veiling.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 4 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen