Roskopf - L’Heure Nationale Belge - pocket watch NO RESERVE PRICE - Heren - 1901-1949

Doe een bod

Herenvestzakhorloge F E Roskopf L'Heure Nationale Belge.

Het horloge heeft een steelopwindend uurwerk, en is gesigneerd F E Roskopf en het heeft ook een Zwitsers brevet (of patent) nummer 18632 dat verwijst naar een patent uit 1900 op naam van Fritz Edouard Roskopf voor verbeterde instelling van de wijzers.

Het uurwerk wordt beschermd door een binnendeksel gesigneerd F E Roskopf. Het heeft ook details van medailles gewonnen op Exposition Universelle, Parijs 1900, Luik 1905 en Milaan 1906.

Het horloge heeft een diameter van 53,6 mm exclusief de steel en de lus en weegt 126 gram. Het horloge heeft een interessante witmetalen kast. Op de lunette staat de tekst 'l'heure Nationale Belge'... Belgische nationale tijd. Aangenomen wordt dat dit verband houdt met de verjaardag van de invoering door België van de tijdzones op basis van de meridiaan van Greenwich.

Op de scharnierende achterdeksel staat het Belgisch wapen samen met het motto 'L'union fait la force'...eenheid maakt kracht. Dit grotere centrale wapen wordt omringd door kleinere voor de negen Belgische provincies.

Conditie:
- In goede staat
- Wijzerplaat met barstjes en schilver aan de rand (zie foto)
- Uurwerk loopt

Kavel wordt aangetekend verzonden.Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 4 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen